Vietä joulu hotellissa – hommaa asiaankuuluvat vaatteet Partykingistä

Joulun viettäminen hotellissa on rentouttavaa, sillä kotia ei tarvitse koristella tai kinkkua ei tarvitse laittaa yöksi uuniin. Hotellissa voi nauttia kiireettömästi elämästä ja istua valmiin pöydän ääreen. Myöskään siivoamisesta ei tarvitse huolehtia, sillä huonepalvelu hoitaa sen asukkaan puolesta. Kaikki Suomen hotelliketjuista sekä monet yksityiset hotellit järjestävät joulun juhlapaketteja heille, jotka haluavat viettää erilaisen joulun tänä vuonna.

Koska joulu on juhlallista aikaa, tulee sitä varten pukeutua asiaan kuuluvalla tavalla. Ennen hotelliin lähtemistä on hyvä piipahtaa Partykingin verkkokaupassa ja tilata upeat jouluvaatteet kaikille. Esimerkiksi samanlainen joulupaita jokaiselle seurueen jäsenelle takaa sen, että seurueen huomataan olevan samaa porukkaa. Päähän voi asettaa tietenkin tonttulakit, jotka kruunaavat joulun tunnelman.

Mitä hotellijoulu sisältää?

Hotellien joulupaketit voivat sisältää monia erilaisia asioita. Yleensä huoneen hintaan kuuluu kuitenkin vähintään aamiainen sekä jouluillallinen. Joskus hotelleissa voi olla myös niin sanottuja erikoishuoneita, jotka on koristeltu erityisen jouluisasti. Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunassa on Joulu-niminen huone, josta löytyy joulukuusi valoineen ja koristeineen. Huoneeseen on tuotu joulun taikaa myös punaisin tekstiilein. Punaista löytyy niin verhoista kuin koristetyynyistä. Sokos Hotel -ketjun hotellit ovat panostaneet jouluun muutenkin. Maittavan illallisen ja ihanien koristeiden lisäksi Sokos Hoteleissa voi päästä näkemään jopa itse joulupukin. Monena jouluna pukki on ollut paikalla jakamassa pieniä lahjoja lapsille aina etelästä pohjoiseen.

Hotellijoulun parhaimpaan antiin kuuluu kuitenkin ehdottomasti jouluillallinen. Pöytään katetaan kaikki suomalaisten suosimat jouluherkut. Totta kai pöydästä löytyy kinkkua ja kalkkunaa, mutta sen lisäksi hotellit ovat pyrkineet huomioimaan myös kasvissyöjät. Kasvissyöjät voivat toki nauttia maistuvista laatikoista ja salaateista, mutta usein pöydistä löytyy myös lämpimiä kasvispääruokia. Nyhtökaura on ollut suosittua, kun ammattilaiset ovat kehittäneet uuden ajan jouluherkkuja. Kaikkea kannattaakin maistella rohkeasti.

Kaiken tämän kruunaa vielä tietenkin joulusauna. Sellainen järjestetään yleensä kaikissa niissä hotelleissa, joissa on yleinen sauna käytössä. Joulusaunojen aikatauluista ja muista käytännön asioista saa tietoa suoraan hotellilta. Itse hotellijoulu on siis jo loistava tapa viettää joulua. Sen lisäksi siihen voi kuitenkin yhdistää paljon muutakin mukavaa ohjelmaa. Varsinkin Lapissa on taikaa joulun aikaan. Erilaiset safarit, kuten moottorikelkka-, poro- ja huskysafari, ovat suosittuja aktiviteetteja jouluna. Retkipaketit voi monesti ostaa suoraan hotellin kautta, mikä vähentää matkalaisen stressiä entisestään.