Suomen erikoisimmat hotellit

Kukapa sitä ei välillä kaipaisi – lomaa ja irtiottoa omasta arjesta! Loman ei kuitenkaan aina tarvitse sijoittua ulkomaille, ja olla pituudeltaan montaa viikkoa. Moderni tapa viettää lomaa on itseasiassa pysyä kotimaan rajojen sisäpuolella, ja pitää lyhyempiä lomia useammin. Suomessa lomailukohteeksi voi ottaa vaikka vuokramökin tai hotellin, joita molempia löytyy runsaasti erilaisia.

Oman asuinpaikan lähelle sijoittuvaa hotellilomaa kutsutaan “staycationiksi”, eli vapaasti suomennettuna lähilomaksi. Termin ideana on selittää se, että lomafiilistä varten ei tarvitse lähteä kauas – jo pari yötä hotellin palveluiden äärellä rentouttaa samalla tavalla, kuin viikon loma pidemmällä. Hotellissa rentoutuessa ehtii sopivasti tehdä kiireettömästi tuttuja asioita, kuten selailla myytävät asunnot helsinki -alueella, vaikka omasta puhelimesta. Mutta millainen hotelli pientä kotimaan lomaa varten tulisi hankkia? Tässä artikkelissa esittelemme Suomen erikoisimmat hotellit, jotka hurmaavat uniikeilla ratkaisuillaan kenet tahansa.

  • Arctic Snowhotel

Jos suomalainen hotelli voi jossain erottua kansainvälisistä kilpailijoistaan, niin hotellin rakennusmateriaalilla. Arctic Snowhotel on Rovaniemellä sijaitseva, hyvin erikoinen hotelli – se on nimittäin rakennettu lumesta ja jäästä. On varmasti sanomattakin selvää, että Arctic Snowhotel ei ole toiminnassa kuin talvisin. Se siis rakennetaan joka vuosi uudelleen, kuten on tehty jo hotellin ensimmäisestä elinvuodesta 2009 alkaen. Hotellin huoneista löytyy upeita jääveistoksia, lumisängyt, sekä paljon teemaan sopivaa arkkitehtuuria ja sisustustyyliä. Koska kyseessä on lumi- ja jäähotelli, on lämpötila luonnollisesti aina pakkasen puolella; tämä hotelli on siis ensisijaisesti suosittu yhden yön majoituksiin.

  • Saariselän tunturihotelli

Saariselkä on ollut jo monta vuotta putkeen yksi Lapin suosituimmista käyntikohteista, eikä ihme – Saariselällä Lapin kaunis luonto yhdistyy monipuolisiin aktiviteetteihin kauniilla tavalla. Erikoisen Saariselän tunturihotellista tekevät maisemat, joita hotellin ikkunoista pääsee ihailemaan. Hotellin vierestä alkaa Urho Kekkosen kansallispuisto, sekä Kaunispään upeat korkeat maisemat ovat aivan hotellin vieressä.

  • Hailuodon Luotsihotelli

Hailuodon Luotsihotellin erikoisuus piilee kahdessa asiassa: miljöössä ja hotellin historiassa. Luotsihotelli on perustettu Hailuodossa sijainneeseen vanhan majakan juureen Marjaniemeen, mikä mahdollistaa sen, että Luotsihotellista on upea, esteetön näky pohjoiselle merelle. Hailuoto on oma erikoinen saarensa, ja täysin uniikki kohde Suomessa, sillä saarella on niin upeita hiekkarantoja, kuin mahtavaa metsää. Koska Luotsihotelli sijaitsee hyvin pohjoisessa, saavat miljööseen tutustuvat vieraat huomata, että rantojen kauniit niityt vaihtuvat nopeasti jäkäläkankaisiin, joissa risteilee paljon eri luontopolkuja.

  • Igluhotelli Kakslauttanen

Suomen erikoisimmat hotellit liittyvät usein tavalla tai toisella luontoon ja erityisesti Lappiin, eikä tämä seuraava hotelli ole siinä poikkeus. Kakslauttanen Arctic Resort – Igloos and Chalets -hotelli tarjoaa majoittujille upean kokemuksen luonnon keskellä taivasalla lasi-igluissa. Toisin kuin aiemmin esitellyssä jää- ja lumihotellissa, näissä igluissa ei tarvitse hytistä kylmyyden vuoksi, sillä Kakslauttasen lasi-iglut on rakennettu lämpölasista. Iglut ovat pieniä, ja useimmat sisältävät yhden makuuhuoneen luksuspedillä – sekä tietenkin huikaisevat näköalat Lapin yötaivaalle. Iglun käyttäjät voivat rentoutua samalla maailman suurimmassa savusaunassa.

  • M/s Isosaari

Yksi Suomen erikoisimmista hotelleista sijaitsee aivan pääkaupunkiseudun tohinoiden keskellä – M/s Isosaari on uniikki laivahotelli, joka sijaitsee Isosaaressa Helsingissä. Laivahotelli on auki vain kesäisin. Laivahotelli tekee kunniaa historialle, sillä laivahotelli on sisustettu hyvin samanhenkiseksi, kuin laivan ikä on.