Suomen eksoottisin hotelli

Hotellien kirjo on Suomessa laaja ja taso vaihtelee B&B tarjonnasta luksustason hotelleihin. Suuressa maassamme myös hotellien sijaintipaikat saattavat olla hyvinkin eksoottisia.

Hyvänä esimerkkinä tästä voisi mainita Bengtskärin majakassa toimivan hotellin. Bengtskär sijaitsee avomerellä Hangosta lounaaseen, ja saari on Suomen eteläisin asuttu paikka. Hotellin sisustus on yksinkertaisen karu, sängyt ovat yksinkertaisia ja kalustus tyyliin sopivaa.

Matkusta kylpylän lämpöön
Maassamme on myös useita kylpylähotelleja, jotka ovat keskittyneet kylpylätoiminnan ympärille tarjoten samalla joskus hyvinkin korkeatasoista hotellimajoitusta. Näiden sisustus kuitenkin harvemmin tarjoaa mitään suurempaa yllätystä, vaan on pitäydytty siinä, mikä miellyttää takuuvarmasti suurta yleisöä; puhtaita pintoja ja rentouttavia sisustuselementtejä.

Oyasuminasai – kauniita unia japanilaisittain
Mikäli hieman persoonallisempi ja näyttävämpi tyyli kiinnostaa, löytyy Suomesta erinäinen määrä Kartanohotelleja, joissa osassa on pyritty osittain säilyttämään kartanon alkuperäistä tyyliä. Hieman eksoottisempaa tyyliä edustaa kuitenkin Yado Oikawa -hotelli Pukkilassa 80 km Helsingistä.

Kyseessä on, kuten nimestä jo saattaa päätellä, hotelli, joka on sisustettu japanilaiseen tyyliin. Matalat pöydät, joiden ympärillä istutaan lattialla ja lattialla sijaitsevat vuoteet henkivät japanilaisuutta. Riisipaperiset valaisimet ja seinäelementit ovat kuin suoraan Japanista. Hotelli on suomalaisittain sisustukseltaan hyvinkin eksoottinen, suorastaan pelkistetyn yksinkertainen.

Pohjois-Suomi maailmankartalle
Etsittäessä Suomen eksoottisinta hotellia, katse kääntyy kuitenkin Pohjois-Suomeen, jossa paikalliset yrittäjät ovat keksineet hyödyntää hotellitarjonnassaan luonnon olosuhteita ja ilmiöitä. Eräs mainio esimerkki tästä on Kemissä sijaitseva lumilinna-hotelli.

spa massage setting, product, oil on wooden background

Lumesta ja jäästä valmistettu tila tarjoaa taattua eksotiikkaa, ja lumesta rakennetuissa huoneissa on lumesta ja jäästä muotoillut upeat seinäkaiverrukset ja valaisemalla luodut eksoottiset värit. Toki sisustuksellisesti hotelli on vaatimaton jo olosuhteiden takia. Huonelämpötila on vilpoinen -5 astetta, joten hotelissa nukutaan poikkeuksetta makuupusseissa. Lisäksi luonnollisesti lumihotelli on toiminnassa ainoastaan talvikuukausina.

Harriniva Aurora Dome
Jos makuupussielämä viehättää, Harriniva Dome on telttamajoitus Pallas-Yllästunturin kupeessa sijaitsevalla Torassiepillä. Aurora Dome on pyöreä iglumainen telttarakennus, jonka yksi seinä on läpinäkyvä. Sisustuksessa on korostettu lappilaisia teemoja sekä muodikkaita skandinaavisia huonekaluja, jollaisia tarjoaa esim. Furniturebox.fi. Teltta on eristetty ja siellä on lisälämmönlähteenä takka. Alueella voit myös yöpyä tarkoitukseen varatussa heinäladossa tai vaikkapa poromiesten malliin aidossa Lapin kodassa. Ja kuten Kemissä, on täälläkin mahdollisuus yöpyä lumesta rakennetussa iglussa.

Hotelli Kakslauttanen, Saariselkä
Vahva ehdokas Suomen eksoottisimmaksi hotelliksi on Kakslauttanen Arctic Resort. Se tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja, yhteistä kaikille on niiden ainutlaatuisuus. Voit ihastella revontulia lasi-igluissa, joiden rakenne suo 360 asteen näkyvyyden taivaalle mukavasti sängyllä makaillen. Hotellin muukin sisustus on pohjoiselle tyypillistä – on kelohonkaisia vuoteita ja pirttikalusteryhmiä, sekä tyylikkäitä kuningattar-vuoteita.