Mikä tekee hotellista viihtyisän?

Suomessa on useita hotelliketjuja, joiden hotelleja voi löytää kaupungista jos toisestakin. Ne menestyvät hyvin, sillä suomalaiset ja muualtakin tulevat matkailijat viihtyvät niissä hyvin. Tällaisiin hotelliketjuihin kuuluvat esimerkiksi Sokos Hotels, Scandic ja Holiday Club. Näissä hotelleissa on kiinnitetty huomiota huoneiden sisustukseen ja samaa ilmettä on nähtävillä myös käytävillä ja yleisissä tiloissa. Kaikki yksityiskohdat, kuten taulut ja kehykset noudattavat samaa sisustustyyliä ja tuovat siten yhtenäisyyttä hotelliin.

Hotellin viihtyisyyteen vaikuttaa tietysti myös henkilökunta. Asiantunteva ja ystävällinen henkilökunta saa jokaisen kävijän tuntemaan olonsa hyväksi. Parhaimmillaan kävijä voi kokea, että hotelli on ottanut huomioon juuri hänen toiveensa. Toiveita pyritäänkin toteuttamaan siinä määrin, kun se on mahdollista. Huonetta varatessa hotellille voi kuitenkin lähettää toiveen esimerkiksi huoneen sijaintia tai varustelua koskien. Jotkut toivovat hiljaista huonetta ja toiset taas haluavat olla vaikkapa mahdollisimman lähellä vastaanottoa. Varustelutasoa koskien esimerkiksi kylpyamme on yleisesti toivottu lisä.

Suomesta löytyy myös hotelleja, jotka on sisustettu suoraan jonkun tietyn teeman mukaisesti. Yksi tällaisista on Lapland Hotels, jonka kaikki hotellit ja niiden huoneet henkivät Lapin taikaa. Matkailijan ei siis välttämättä tarvitse lähteä Lappiin asti kokeakseen unohtumattomia elämyksiä, sillä niitä saa esimerkiksi Lapland Hotelsien ravintolasta. Myös hotellin ravintola vaikuttaa merkittävästi kävijöiden viihtyisyyteen. Mitä erikoisempaa ja maittavampaa ruokaa ravintola tarjoaa, sitä paremmat pisteet koko hotelli saa kävijöiltä.